wydajna farba

Sprawdzone i warte polecenia. Te z górnej półki jak i te tańsze.

Bywalec
PostWysłany: 19 Lip 2010, 15:44
Szukam dobrej i wydajnej farby do malowania pokoju i przedpokoju. Słyszałem, że firma Dulux produkuje najlepsze farby. Co myślicie? Jakiej firmy kupujecie farby? Która jest najlepsza?
Awatar użytkownika
Administrator
Miejscowość: Wawka
PostWysłany: 19 Lip 2010, 16:23
Z tym najlepsze to troszkę wolniej :) Są to dobre farby w rozsądnej cenie. No i Dulux ma zdecydowanie najładniejsze gotowe kolory i to nie tylko moje zdanie. W podobnej cenie i jakości można kupić sporo farb. Dekoral i Tikkurilla to dwie z nich. Osobiście poleciłbym Tikkurillę. Ładne gotowe kolory i ładna powłoka :)
Zapraszam do rejestracji na forum. Wkrótce pierwszy konkurs dla zarejestrowanych użytkowników

Masz stronę internetową Dodaj ją do Katalogu stron
Remonty mieszkań Warszawa
Szukasz pomysłu na aranżację wnętrza? Zajrzyj do Galerii wykonanych prac

Bywalec
PostWysłany: 24 Lip 2010, 15:31
Ja jestem bardzo zadowolona z farby firmy Śnieżka. Kupiłam je w Castoramie i te puszki co nie wykorzystałam (farba jest bardzo wydajna) mogłam oddać i zwrócili mi pieniądze. Pierwszy raz się z takim czymś spotkałam. W innych sklapach chyba tak nie można, prawda?
Awatar użytkownika
Administrator
PostWysłany: 24 Lip 2010, 16:33
Muszę Cie zaskoczyć - wszystkie duże markety budowlane dają taką możliwość. Warunek to: dowód zakupu, farba z gotowym kolorem(nie z mieszalnika) oraz nie naruszone opakowanie.
Zapraszam do rejestracji na forum. Wkrótce pierwszy konkurs dla zarejestrowanych użytkowników

Bywalec
PostWysłany: 28 Lip 2010, 22:49
Hmm ta Tikkurilla jest tańszą farbą od dekorala prawda?? Coś mi się wydaję, że się skusze na nią, tylko, że w moim mieście jest ona na zamówienie i musze poczekać.

Bywalec
PostWysłany: 17 Sie 2010, 16:04
Szymons napisał(a):Hmm ta Tikkurilla jest tańszą farbą od dekorala prawda?? Coś mi się wydaję, że się skusze na nią, tylko, że w moim mieście jest ona na zamówienie i musze poczekać.

Tikkurilla nie jest tańsza od dekorala natomiast jest farbą zdecydowanie lepszą. Niewiele sklepów ją jednak sprzedaje. Ja zawsze mieszam ją w Leroy Merlin, bo we Wrocławiu to jedno z niewielu miejsc gdzie można ją dostać.
Awatar użytkownika
Administrator
PostWysłany: 17 Sie 2010, 17:22
budowlaniec napisał(a):Tikkurilla nie jest tańsza od dekorala natomiast jest farbą zdecydowanie lepszą. Niewiele sklepów ją jednak sprzedaje. Ja zawsze mieszam ją w Leroy Merlin....

I właśnie w Leroy Merlin jest tańsza od Dekorala :) Przynajmniej w Arkadii w Warszawie :)

Bywalec
PostWysłany: 18 Sie 2010, 23:11
Ja tam jestem zdania, że Dekoral ma najlepsze farby. Chodzi tutaj i o wybór kolorów oraz ich trwałość. A cena...jak dla mnie nie ma znaczenia, ponieważ wygląd pokoju jest dla mnie ważniejszy.

Bywalec
PostWysłany: 30 Sie 2010, 12:21
wojtecki1 napisał(a):
budowlaniec napisał(a):Tikkurilla nie jest tańsza od dekorala natomiast jest farbą zdecydowanie lepszą. Niewiele sklepów ją jednak sprzedaje. Ja zawsze mieszam ją w Leroy Merlin....

I właśnie w Leroy Merlin jest tańsza od Dekorala :) Przynajmniej w Arkadii w Warszawie :)

Może masz na myśli farbę Tikkurilla Jedynak białą 10 Litrów- bo ostatnio się W Leroyu taka pojawiła. Ja mówię o farbach lateksowych z mieszalnika Optiva 5, Optiva 20 i Optiva Satin która kosztuje około 250 złotych za 10 litrów.

Wróć do Farby

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość