źle położone tynki
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
|
Słuchajcie w mojej małej altance na dworze z 7 miesiecy temu położono tynki cementowo wapienne. Fachowcy spieprzyli sprawe, tynki są nie równe i chropowate. I co ja mam teraz zrobić, czy da rade jeszcze to naprawić? Przyznam się, że na początku nie przywiązywałem do tego wagi, dopiero jaki kilku kolegów powiedzili mi, że mam źle położone tynki zaczełe myśleć...co mam zrobić? Czy sam to naprawie? Czy mogę jeszcze poprosić firmę o naprawienie szkody?
|
|
|
Sam - raczej nie (nie kładłeś tego tynku więc zakładam że nie umiesz tynkować). Ktoś kto ma pojęcie da radę to naprawić.
Jeśli firma była z polecenia myślę że masz szansę na poprawienie tego co zepsuli. Bardziej będzie im zależało na dobrym imieniu niż na kilku dniach pracy. Jeśli firma jest "z przypadku" szanse są niewielkie. Zapłaciłeś więc przyjąłeś wykonaną pracę. Może gdybyś miał umowę z jasno określoną kategorią tynku byłyby jakieś szanse w sądzie cywilnym. Zapraszam do rejestracji na forum. Wkrótce pierwszy konkurs dla zarejestrowanych użytkowników
Masz stronę internetową Dodaj ją do Katalogu stron Remonty mieszkań Warszawa Szukasz pomysłu na aranżację wnętrza? Zajrzyj do Galerii wykonanych prac |
|
|
Nie rozumiem - na czym polega źle położony tynk?! Odpada, czy co?! Bo to, że tynk cementowo wapienny jest chropowaty nie powinno cię chyba dziwić?! Jak rzeczywiście coś jest nie tak, to spróbuj najpierw złożyć reklamację u wykonawcy. Jak nie pomoże to zatrudnij jakiegoś speca od tego typu prac... Dodatkowe koszty, ale co zrobić... Powodzenia
________________________ koparko ładowarki |
|
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość